From cave to cave
Door: RoelIng
Blijf op de hoogte en volg Roel en Ingrid
18 Januari 2012 | Nieuw Zeeland, Waitomo Caves
Nog maar net twee dagen geleden hebben we Auckland voor de tweede keer verlaten en nu al weer zoveel nieuws gezien dat het echt weer even op het internet gezet moet worden.
We vertrokken lekker vroeg in de morgen uit Auckland en troffen daar een paar bekende uit Pahia. We kregen een nieuwe wat chaotiesche busschaffeur die vergeten was zijn papierwerk in orde te maken, dus hij excuseerde zich en we moesten met de hele bus maar even naar het hoofdcantoor zodat hij de laatste ditjes en datjes in orde kon maken. Uiteindelijk duurde het niet te lang en waren we al vrij snel op weg.
We kwamen er al snel achter dat het een vaste eigenschap is van alles buscheuffeurs dat ze tijdens het rijden maar niet hun mond kunnen houden. Nonstop weten ze hele verhalen te vertellen om iedereen in de bus te entertainmen. Na een busreis waar we weer heerlijk van links naar rechts werden geschud dankzij de vele heuvels van het landschap kwamen we aan in Cathedrel Cave.
Deze grot zal iedereen meteen herkennen als ze de film Narnia deel 2 (Prince Caspian) heeft gezien. Deze grot ziet men in het begin van de film als de hoofdrolspelers de wereld van Narnia betreden. Hoewel we van de buschaffeur eigelijk niet onder de grot door mochten lopen wegens instortings gevaar, zijn we er toch even als enige van de bus doorheen gerend en hebben ons rolletje vol geschoten. Eenmaal aan de andere kant van de grot aangekomen vonden we een tweede geweldig mooi strand (de filmset van de film dus). We hebben daar nog wat gespetterd en gespatterd in de zee maar hellaas moesten we na 2 uur op het strand weer verder.
Onze volgende stop was de Hot Water Beach waar we ook tevens overnachte. Zo vreemd dat als je een kuil graaft op het strand van Hot Water Beach, dat je dan ook echt in een Hot Water Pool krijgt. Ik en Ingrid begonnen samen met een andere Holander en eentje uit Estland flink te graven en al snel hadden we een warm bad gecrieerd. Na een tijdje troffen we een paar andere mensen van de bus en werd het bad te klein, dus voor we het wisten zaten 10 volwassenen als bezetenen te graven op het strand (plots waren alle volwassenen weer kin). Eenmaal uitgegraven plonsten we met zijn tienen in het bad en wachten tot het vloed werd en de zon onderging.
Met veel tegenzin verlieten we de volgende dag dit schitterend strand en vertrokken we naar Waitomo. Daar zijn we gaan Black Water Raften, dat was in een grot met glowworms. We troffen een aardig Zweeds stel (aardige gasten) en gingen drie uur klauteren door het duister van enge nauwe grotten en gangen. Het was echt werelds toen we op het gegeven moment allemaal ons lampje van onze helm moesten uitdraaien en ons door de stroom van het water dat door de grot leide moetsen laten meevoeren.
Maar tot onze verbazing was de grot helemaal niet zo donker als we hadden verwacht. De glowworms overal op de rotsen en keien van de grot verlichten ons pad over beter gezecht de stroom van het water. Het was echt geweldig deze grot!!!
We hebben besloten een extra dagje in Waitomo te blijven voor een beetje bij te komen van alles indrukken. De bus is zonet verder gereden en wij nemen morgen de volgende naar Rotorau.
18 Januari 2012 - 15:53
Peter En Lucie:
Schitterend! -
18 Januari 2012 - 17:52
Tom:
Magnifieke foto's!!!! -
18 Januari 2012 - 18:42
Nick:
He roel en ingrid, zeer mooie en leuke fot,s ze kome me inderdaad bekend voor van de film.
Nick -
25 Januari 2012 - 11:27
Jan:
Met spanning wacht ik op het volgende verslag....